Reklámtechnikai kisokos – Habosított PCV

A habosított PVC lemez egy súlyra könnyű anyag, amely jó tulajdonságokkal rendelkezik.

✅A hab polivinil-klorid és poliuera ötvözete. Ez a két anyag egy zárt levegőbuborékos szerkezetet képez, amely teljesen szilárd állapotot eredményez. A légbuborékos struktúrának köszönhetően ez az anyag nagyon könnyű részben ellenálló a nedvességnek így akár kültéri dekorációra is alkalmas.

Előnye a dibonddal szemben, hogy könnyebben vágható, alakítható. Hátránya, hogy szerkezetéből adódóan nem lehet mindenhol felhasználni mert önmagában van „káros anyag” kibocsátása ezért élelmiszeriparban, ahol közvetlen érintkezhet a termékkel nem javasolt a felhasználása.

A habosított PVC lemezeket általában rövid promóciós tábláknál kiállítási standoknál használják előszeretettel. Mivel a gyártás során a műanyag granulátumba be van keverve egy UV álló anyag ezért kültéren is használható sárgulás nélkül.

Felhasználási területek🎯

✅ Reklámtáblák
✅ Rövid dekorációk
✅ Habbetűk

Előnyök
🎯 Relatív alacsony súlyú
🎯 Teljesen sima felület
🎯 Könnyen formázható
🎯 Direkt nyomtatásra is alkalmas
🎯 Önmagában színezhető

A táblák 1mm-es vastagságtól több centiméteres vastagságig beszerezhetőek de általánosságban elmondható, hogy egy tábla minél vastagabban annál nagyobb a sűrűsége, hogy a szilárdsága megmaradjon így annak súlya is egyenes arányosságban növekszik a vastagsággal ezért hívják csupán a habosított PVC-t relatív könnyű anyagnak. 

Kevesebb jelenjen meg

Ha tetszett amit olvastál oszd meg!