Grafikai trendek 2023

Az élet különböző területein újra és újra találkozunk trendekkel. Ezek gyakran rövid távú jelenségek, de hosszú távú változásokat is hozhatnak. A trendek gyakran befolyásolják fogyasztói magatartásunkat, érdekesebbé és kívánatosabbá téve tárgyakat vagy tevékenységeket. Ezt gyakran láthatjuk olyan ruhadaraboknál, amelyeket egy bizonyos ideig viselünk, de később a szekrényben porosodnak.

A grafikai tervezésben is vannak trendek, amelyek egy bizonyos időszakra irányt adnak nekünk. Ez nem jelenti azt, hogy minden trendet követnünk kell, de inspirációs forrásként szolgálhat. Ebben a cikkben megismerheted a 2023-as év legérdekesebb trendjeit.

Minimalizmus

Az egyszerűség a játék neve, amikor valami esztétikusat kell készíteni. A grafikai tervezésben a minimalizmus irányába mutató trend 2023-ban is folytatódni fog. Ennek lényege, hogy kevesebb, de hatásosabb elemet használunk, amelyek azonnali benyomást keltenek. A minimalizmus és a vintage elemek kombinációja is a középpontban lesz.

Tipográfia

A tipográfia egyre fontosabbá válik 2023-ban. Számítson merész, nagyobb betűméretekre, hogy megragadja az emberek figyelmét és maradandó benyomást keltsen. A szerif betűtípusok és az egyéni betűtípusok is egyre fontosabbá válnak a tervezők számára:in. A betűtípusok tudatos kialakítása egyre inkább a figyelem középpontjába kerül.

Fényképezés

2023-ban a képeket gyakran grafikai témákkal együtt mutatják be. A fényképek fontos szerepet játszanak, és egyre inkább a design középpontjába kerülnek. A sokatmondó, többnyire márkás fotók folyamatosan elkísérnek majd minket.

Színátmenetek

Az élénk, színes színátmenetek használata egyre elterjedtebb. Ezek vonzzák a figyelmet, és még inkább kiemelik a tervedet.

3D tervezés

2023-ban a 3D optikában történő tervezés egyre érdekesebbé válik. A hangsúly a pasztellszínekben pompázó 3D-s illusztrációkon van. A trend erősen elkülönül a flat designtól vagy a minimalista dizájntól, és így új módon teszi lehetővé a kívánt üzenetek vizualizálását.

Retro design

A vintage képek és betűtípusok használata jelenleg nagyon népszerű, és jövőre is divatos lesz. A cél az, hogy olyan érzést keltsenek, amellyel az emberek azonosulni tudnak anélkül, hogy feláldoznák a modern érzést.


Izgalmas trendek, amelyek nem is különbözhetnének jobban egymástól, elkísérnek minket 2023-ban. Új megközelítéseket és lehetőségeket tesznek lehetővé a tervezésben. A kreativitás és a technológia megfelelő kombinációjával 2023 biztosan izgalmas év lesz a grafikai tervezés számára!

Ha tetszett amit olvastál oszd meg!