Beszélgetés egy mesterséges intelligenciával

Egy mesterséges intelligenciával chateltem. A téma a marketing azon belül is a Facebook marketinggel kapcsolatban tettem fel kérdéseket egy AI-nek. Szinte hihetetlen, hogy milyen részletes és valós válaszokat kaptam.

A beszélgetés magyar nyelven történt a kérdéseket magyarul tettem fel és erre a válaszok is ezen a nyelven érkeztek.

Most ezt a beszélgetést fogom közölni mindenféle módosítás, korrekció nélkül!

?Mit gondolsz, hogy érdemes reklámoznom a cégemet a Facebookon?

? A Facebook nagyszerű platform lehet a céged reklámozására, mivel a felhasználói adatbázisa nagyon nagy, így a megfelelő célzás esetén a reklámod széles körű látogatottságot érhet el. A Facebook reklámoknak többféle formája létezik, például kép vagy videó alapú hirdetések, szöveges hirdetések vagy karrier oldalak hirdetései. A célzás lehet geolokáció alapú, vagy érdeklődési körök alapján. Az ajánlásom, hogy elemezd a céged célközönségét, és ennek megfelelően állítsd össze a reklám célzását. Emellett fontos, hogy a reklámod minőségi tartalmat tartalmazzon, és kreatív legyen, hogy a felhasználók figyelmét magára vonja. Végül, figyelj a reklám költségének optimalizálására is, hogy megtaláld a legjobb arányt a befektetett költség és a megtérülés között.

? Melyik hirdetési, posztolási forma hozza a nagyobb forgalmat?

? Képes vagy videós hirdetés? Nincs általánosan érvényes válasz erre a kérdésre, mert a hatékonyság attól függ, hogy melyik formát használod és hogyan használod. Mindkét kép- és videó alapú hirdetések képesek nagy forgalmat elérni, de minden célközönségre és termékre más megközelítés lehet a leghatékonyabb. A videós hirdetések jellemzően nagyon hatékonyak, mert a videók képesek megörökíteni a terméked vagy szolgáltatásod értékeit és jellemzőit egy élőbb és interaktívabb módon, mint a szöveges vagy képes hirdetések. A videók segítenek jobban bevonni a célközönséget, és érzelmeket kiváltani, ami növelheti a konverziók esélyét. Ugyanakkor, a képes hirdetések is hatékonyak lehetnek, főleg, ha a kép nagyon vizuálisan vonzó, és jól összefoglalja a terméked vagy szolgáltatásod jellemzőit. Összefoglalva, a leghatékonyabb hirdetési forma az, amelyik a célközönséged igényeinek és elvárásainak legjobban megfelel, valamint jól bemutatja a terméked vagy szolgáltatásod értékeit. Az ajánlásom, hogy próbáld ki mindkét formát, és elemezd, hogy melyik hozza a legjobb eredményeket a céged számára.

? Mennyire probléma az, hogy a felhasználó egyáltalán nincs befolyással arra, amit a Facebook tesz? Itt gondolok arra, hogy sok esetben tiltanak felhasználókat, üzleti fiókokat mert más emberek feltöri azokat és megsértik a közösségi irányelveket az általuk kitett, hamis hirdetésekkel.

? Az, hogy a felhasználónak nincs teljes befolyása a Facebook döntéseire, valóban probléma lehet. Az ilyen döntések gyakran eltávolíthatják a felhasználók tartalmát, vagy akár tiltásra is kerülhetnek, ami veszélyeztetheti a cégek vagy magánszemélyek online jelenlétét és érdekeit. Ezen problémák elkerülése érdekében javasoljuk, hogy kövessétek az online közösségi irányelveket, valamint legyenek körültekintőek abban, hogy mit osztotok meg online. Amennyiben mégis döntést hoznak ellened, érdemes a lehető leggyorsabban jelezni a Facebooknak, hogy a helyzetet orvosolják. Az is fontos, hogy tartsd a céges adataidat biztonságosan, és ne adj meg információt olyan forrásoknak, amelyek képesek lehetnek megsérteni a közösségi irányelveket. Az is jó ötlet, hogy biztonsági másolatot készíts a fontos tartalmaidról, hogy megvédd magad esetleges veszteségek ellen.

? Szerinted havi hány posztot érdemes közzétenni egy Facebook céges oldalon?

? Nincs általánosan érvényes ajánlás arra vonatkozóan, hány posztot érdemes közzétenni a Facebook céges oldalán, mert ez attól függ, hogy milyen céljaid vannak a közzététellel. Az ajánlásom, hogy olyan gyakori legyen a posztolás, amennyire az jól működik a céged számára. Ha túl sokat posztolsz, akkor a célközönséged megunhatja a tartalmakat, ha pedig túl kevés van, akkor elfelejtheti a céged létezését. Javasolnám, hogy elemezd a posztok hatékonyságát és igazítsd a posztolási gyakoriságát a céljaidnak megfelelően. Lehet, hogy kezdetben többször kell posztolnod, hogy felhívd a figyelmet a céges oldaladra, de később elég lehet hetente 1-2 alkalommal posztolnod, ha a célközönséged megtalálta a cégedet.

? Ha fizikai boltom van ilyen esetben is érdemes üzleti Facebook oldalt készítenem?

? Igen, érdemes lehet Facebook oldalt készíteni fizikai boltod számára is. A Facebook lehetőséget nyújt arra, hogy szélesebb közönséggel kommunikálj, megjelenítsd termékeidet és szolgáltatásaidat, valamint kapcsolatot teremts a potenciális vásárlóiddal és meglévő ügyfeleiddel. Ezen kívül a Facebook hirdetések segítségével célzottan elérheted a célközönségedet, növelheted a látogatottságot a boltodban, és növelheted az ár bevételedet. A Facebook oldalad segítségével átláthatóbbá teheted az üzletedet, és könnyen elérhetővé a fontos információk, például nyitvatartás, kapcsolatfelvételi adatok stb. Összefoglalva, a Facebook oldal nagyszerű eszköz lehet fizikai boltod marketingjének támogatására, és a kapcsolatépítésre a vásárlóiddal.

? Érdemes lehet kiszervezni a Facebook oldalam kezelését egy marketinggel foglalkozó csapatnak?

? A Facebook oldal kezelésének kiszervezése egy marketinggel foglalkozó csapatnak lehet egy jó döntés, ha nincs elég időd vagy szakértelmed a saját magad által irányított Facebook marketingre. Egy marketinggel foglalkozó csapat szélesebb tudással rendelkezik a digitális marketingről, és hatékonyabban tudja kihasználni a Facebook lehetőségeit. Egy marketinggel foglalkozó csapat képes lehet kitalálni és megvalósítani a céljaidnak megfelelő Facebook stratégiát, amely segítheti a céged növekedését. Ők tudják kiválasztani és célzottan elérni a célközönséget, és a Facebook hirdetések segítségével hatékonyan növelni a forgalmat és a látogatottságot. Ha úgy érzed, hogy nincs elég időd vagy tudásod a Facebook oldalad kezelésére, vagy szeretnéd, hogy a Facebook oldalad hatékonyabban támogassa a céged növekedését, akkor a kiszervezés lehet egy jó döntés. Azonban ne felejtsd el, hogy a kiszervezésnél fontos, hogy a megbízott, kiválasztott csapatnak biztosítani kell, hogy a céljaid és a céged arculatának megfelelően legyen képviselve, ötletekkel, tartalmakkal és képekkel. Ezekkel az általad megadott információkkal fog a marketinges csapat naprakész információkat közölni a Facebook oldalon.

? Véleményed szerint merre tart a digitális marketing? Melyek azok az újdonságok, amelyeket 2023-ban érdemes egy cégnek csinálni ha marketingről van szó?

? A digitális marketing iránya folyamatosan változik, és új trendek alakulnak ki. 2023-ban a következőket tartják a digitális marketing fontos területeinek:

Célzott hirdetések: A célzott hirdetések továbbra is a digitális marketing egyik legfontosabb eleme lesznek, amelyek segítségével a cégek képesek lesznek a célközönségükhöz célzottan eljutni.

Kreatív tartalmak: A tartalom marketing és a kreatív tartalmak egyre növekvő jelentőséggel bírnak a digitális marketingben, amelyek segítségével a cégek képesek lesznek elérni a célközönséget és megkülönböztetni magukat a versenytársaktól.

Video marketing: A videók továbbra is népszerűek lesznek a digitális marketing területén, mivel a videók jobban képesek megragadni a nézők figyelmét, és hatékonyabban tudják kommunikálni a cég üzenetét.

Személyre szabott élmény: A személyre szabott élmények lesznek a digitális marketing egyik fő célja, amely segítségével a cégek képesek lesznek jobban elérni a célközönséget, és személyre szabott élményt nyújtani nekik.

Chatbots: A chatbots növekvő jelentőséggel bírnak a digitális marketingben, mivel segítségükkel a cégek képesek lesznek a célközönségükkel való azonnali kapcsolatot létesíteni, és értékes információkat nyújtani nekik. Ezen újdonságok közül 2023-ban érdemes elsősorban a cég célközönségének igényeinek és preferenciáinak figyelembevételével választani, és olyan digitális marketing stratégiát kialakítani, amely segítségével a cég hatékonyan tudja elérni a céljait.

Ha tetszett amit olvastál oszd meg!